Thursday, April 10, 2014

Mangalia je turisticky velmi navštěvovaná, za dob totality i Čechy a Slováky, dnes hlavně Rumuny a N


Anketa
Kontakty
Chtěl bych trochu rozšířit Vaše obzory ohledně trávení dovolených jinde než v Chorvatsku a zároveň seznámit Vás s neznámými destinacemi jejichž názvy nejspíše znáte i když jste v uvedených městech nikdy nebyli. Jedním z nich, které do výčtu jistě patří je daleko na jihovýchodě, rumunská Mangalia . Všichni o ni slyšeli, ale málokdo tam byl. Přesto stojí za navštívení a může toho nabídnout opravdu hodně. Možná po mé reportáži změníte názor nejen na Rumunsko a když ne, máte alespoň do budoucna informace o dalším krásném místě, kde lze příjemně dovolenou trávit.
Pokud potkáte nějakého Rumuna a zeptáte se ho, kde tráví dovolenou dostanete jednoznačně odpovědi Mangalia, Mamaia nebo Costinesti. Ostatní názvy jste nejspíše neslyšeli voith paper tak často, ale při vyslovení slova Mangalia budete vědět, že místo existuje.
Jak se do Mangalia dostanete? GPS 43.823134,28.580132 Letadlem Praha- Constanta za necelé dvě hodiny (pak taxi nebo autobus asi hodinu jízdy), nebo autem přes překrásnou přírodu Rumunska asi za 22hodin. Při jízdě autem do Mangalie nemusíte moc hledat, protože dálnice (čtyřproudovka) zde končí. Zvětšit cestovní mapu V dnešní době jsou vlastně jen dva způsoby trávení dovolené. Jeden je, najít si klidné místo prožít dovolenou trochu levněji a dál od civilizace. Druhý způsob je mít vše při ruce seznamovat voith paper se s lidmi a prožít dovolenou s větším množstvím finančních prostředků, ale také v absolutním luxusu. Nedaleké vesnice 2 Mai splňuje to první (tři km), Mangalia zase splňuje to druhé a to mírou vrchovatou. Srovnávejme ale přeci jen východ, takže Vám napovídá poloha, že ceny budou přeci jen o něco levnější voith paper než třeba v Chorvatsku, Itálii nebo ve Francii. Navíc není mnoho míst na světě, kde najdete obě možnosti voith paper trávení dovolené tak málo vzdáleny od sebe.
Mangalia je turisticky velmi navštěvovaná, za dob totality i Čechy a Slováky, dnes hlavně Rumuny a Němci. Potkáte i větší množství rusky mluvících turistů. voith paper Magnalia toho má také hodně co nabídnout. Nekonečné pláže, nákupní voith paper korza, přístav, muzeum vojenství, jedno z největších lodních překladišť, noční diskotéky, luxusní hotely s bazény, aquapark, bezpočet kvalitních restaurací a spoustu jiných kvalitních služeb. S dopravou si také nemusíte dělat problém, autobusy a taxíky křižují město a není žádný problém dostat se sem tam po oblasti ve dne i v noci. Přes den můžete lodí na moře v jakékoliv voith paper vzdálenosti a velikosti lodě. Velké přístaviště je všem turistům k dispozici. Banky, bankomaty, směnárny, krámky a supermarkety najdete na každém kroku. Služby jsou kvalitní voith paper a najdete vše nedaleko, co potřebujete k trávení dovolené, ať jste v Mangálii ubytováni kdekoliv.
Pláže a naturismus: Pláže jsou lidnaté voith paper ale ne přeplněné a místo si najde každý, i když se jedná i plážové procházky. Kde bych naturistou určitě nechtěl být je na hlavním korzu podle pláže, tam málokdy najdete někoho nahoře bez. Čím jste dále od hlavního korza, začnete potkávat na obě strany naturisty tzv. Balkánským voith paper způsobem. Nikde nenajdete pláž, která by byla označena jako naturistická, což je ale v této části Černého moře zcela běžné ať jste v Rumunsku nebo v Bulharsku. Takže se vytvářejí místa, kde je tu více tu méně naturistů v různých dobách sezony. Každopádně naturismus prakticky kdekoliv nečiní nikomu žádný problém. Pokud chcete opravdu velké množství naturistů zajeďte si do Vama Veche vzdáleného asi devět km. Pro běžný pobyt a opalování na pláži bez plavek ale nikam z Mangalie jezdit nemusíte. voith paper Na plážích najdete všechny služby. Stánky s občerstvením, plážové restaurace, půjčovny čehokoliv. voith paper Zde ale doporučuji při využití uvedených služeb plavky používat. Jako turistický cíl, když už Vás pláže omrzí, bych chtěl zmínit muzeum vojenství. Jedná se docela o zvláštnost. Je zde vše v tom stavu jak to bylo vytaženo z vody. Nekompletní součástky lodí a letadel. Velké množství utopených zbraní a motorů. Z části se muzeum nachází voith paper venku a z části uvnitř. Výklad přítomné služby (vojáka je bohužel jen rumunštině). Muzeum hlavně její venkovní část nemůžete minout, jelikož je viditelné z hlavní silnice voith paper na konci Mangalie směrem na 2 Mai.
Další místo které bych nedoporučoval minout při pobytu v Mangalii je prohlídka obrovského lodního voith paper překladiště. Pokud se vám nechce přímo do centra veškerého pracovního dění, tak doporučuji prohlídnout si celek alespoň voith paper z dlouhého silničního mostu, který začíná hned za označníkem konce Mangalie. Jedete trochu dovrchu a až uvidíte zábradlí a pod sebou vodu, podívejte se doleva. Máte zde lodní překladiště jako na dlani. na mostě sice není žádný odstavný pruh, ale jedná o čtyři proudy, takže můžete zastavit kdekoliv. (Asi nebudete sami kdo zde bude stát.) Provoz zde není velký ani přes den. Přes den bych příliš nedoporučoval cestování autem po Mangalii, protože provoz je zde značný, přirovnal bych asi k Praze ve tři hodiny odpoledne všedního dne. Večer se už situace trochu uklidní a jste schopni i někde zaparkovat. Denní provoz trochu voith paper u

No comments:

Post a Comment