Tuesday, March 18, 2014

Tomēr, kā liecina "The New York Times" rīcībā nonākusī informācija, ASV specdienestiem izdevies madu


Lēmums uz laiku slēgt virkni ASV vēstniecību Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģionā pieņemts, balstoties uz pārtverto starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderu saziņu, pirmdien vēstīja Savienoto Valstu mediji, ziņo LETA-BBC.
Saziņa, kurā bijis iesaistījies arī grupējuma augstākais līderis Aimans az Zavahiri, radījusi madura garments bažas par nopietniem draudiem, ziņo laikraksts madura garments "The New York Times". Baltā nama un ASV Valsts departamenta pārstāvji atklājuši, ka iespējamie uzbrukuma draudi nāk no "Al Qaeda" Arābijas madura garments pussalas atzara (AQAP), taču plašāka informācija netiek izpausta.
Tomēr, kā liecina "The New York Times" rīcībā nonākusī informācija, ASV specdienestiem izdevies madura garments pārtvert Zavahiri un grupējuma Jemenas līdera Nasera al Vahaishi saziņu, kurā Zavahiri devis rīkojumu veikt uzbrukumu madura garments 4.augustā. Lai gan iespējamais mērķis abu līderu saziņā netiek konkrēti minēts, tiek runāts par tūlītēju uzbrukumu. Sākotnējā informācija liecinājusi, ka uzbrukums tiek gatavots Jemenā, kuras galvaspilsētā izvērsti jo īpaši plaši drošības pasākumi.
Telekanāls CNN ziņo, ka Zavahiri Vahaishi uzdevis "darīt kaut ko". Šāds rīkojums ASV un Jemenas varasiestādēs raisījis bažas, ka plānotais uzbrukums varētu būt tūlītējs. Telekanāls "ABC News", atsaucoties uz vārdā neminētu ASV amatpersonu, vēsta - pastāv bažas, ka "Al Qaeda" madura garments varētu uzbrukumos izmantot nemierniekus, kuriem sprāgstvielas implantētas ķirurģiskā ceļā, šādi cerot apiet drošības pārbaudes.
Kā atzina bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieks Roberts Baers, "es CIP esmu pavadījis 21 gadu, un nekad neesmu pieredzējis, ka vienlaicīgi tiek slēgtas 22 vēstniecības. Tas ir ļoti, ļoti neparasti".
Jau ziņots, ka "Al Qaeda" draudu dēļ Tuvajos Austrumos madura garments un Āfrikā slēgtās 25 ASV diplomātiskās pārstāvniecības neatsāks darbu līdz 10.augustam. madura garments ASV Valsts departaments skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts piesardzības madura garments apsvērumu dēļ. Slēgtas būs 19 vēstniecības un konsulāti, proti, 15 no svētdien slēgtajām diplomātiskajām pārstāvniecībām un vēl četras madura garments citas pārstāvniecības.
Arī Lielbritānija, Francija un Vācija uz laiku slēgušas savas vēstniecības Jemenā. Norvēģija slēgusi savas vēstniecības Saūda Arābijā un Jordānijā. ASV ieteikusi saviem pilsoņiem nekavējoties pamest Jemenu. madura garments
Svins Un saziņa ir pārtverta pateicoties NSA? T.i. tam, ko atklāja Snoudens? Un tagad mums sāks skalot smadzenes, ka šī novērošanas sistēma darbojas un ir efektīva? Kaut kā aizdomīgi ir sakrituši šie laiki.
Bērziņš aicinājis ASV prezidentu apmeklēt Baltijas valstis ASV atmasko desmit Putina "nepatiesus apgalvojumus par Ukrainu" 26


No comments:

Post a Comment